НачалоОсновно менюНашата мисияОнлайн уроциПрочити за деняБдение за ДеняСедмичен комиксМесечен тапетПишете ни

Тапети за вашия компютър Кликнете върху картинката, за да изтеглите тапета!


Напишете стиха (напр. Йоан 3:16) или дума (напр. Исус, спасение), който/която искате да намерите.

Търси по дума:


Библейски превод:


BibleGateway.comАко искате да получите книгата на Английски език, моля, щракнете върху картинката.


 


       
       
Follow Cyberspace Ministry on Twitter 
 


Щракни върху картинката!
Тази седмица:
Седмичен комикс
Щракни върху картинката!

 
Моментът на истината - Тест 34

Пророчески зоопарк

С цел да проверим как сте разбрали урока и вашия прогрес в изучаването на Божието Слово ви каним да попълните този кратък тест и да ни го изпратите. Верните отговори ще ви бъдат изпратени във възможно най-кратък срок.

Ако покриете 70% или повече, ще можете да преминете към теста на урок 35. В случай, че решите вярно всички тестове от курса Моментът на истината, ще получите Удостоверение за завършен курс.


Моментът на истината: Тест на урок 34

 1. В 7 глава от своята книга пророк Даниил описва едно видение: последователност от четири големи звяра, които излизат от морето. Според Библията, какво е значението на този пророчески символизъм? (Моля, отбележете всеки верен отговор.)
  Звярът представлява царство, политическа сила.
  Звярът представлява църква, религиозна сила.
  Водите представляват пусти места, рядко населени местности.
  Водите представляват хора, народи.

 2. Първият звяр от Даниил 7 глава е описан по този начин: «Първият беше като и имаше орлови крила.» Пророк Еремия ни помага да идентифицираме първия звяр: « цар (...) като от прииждането на Йордан той ще излезе против богатото пасбище.»

 3. Говорейки за първото царство, пророк Даниил казва: «Крилата му се изскубнаха и той се вдигна от земята, и беше заставен да се изправи на два крака като човек, и му бе дадено човешко сърце.» Кое събитие е описано с този пророчески текст?
  Първата сърдечна трансплантация.
  Падането на Александър Велики.
  Падането на Римската империя.
  Умопомрачението на цар Навуходоносор и неговото възстановяване.

 4. Сред това, пророк Даниил видял мечка, която изяла много месо. Това добре описва кървавите нападения на Мидяните и Персите. Тази мечка имала три ребра в устата си, които представляват нейните три основни завоевания. Моля, посочете царството, което не е сред трите основни завоевания на Мидо-Персийската империя:
  Вавилон.
  Асирия.
  Лидия.
  Египет.

 5. Даниил 7 глава продължава с третия пророчески звяр: «След това, като погледнах, ето, друг звяр, приличен на , който имаше на гърба си птичи крила. Този звяр имаше и глави; и му бе дадена власт.» Този звяр представлява царството, което щяло да дойде след Мидо-Персия, и то било: .

 6. После, пророк Даниил видял «четвъртия звяр, страшен и ужасен, и много як.» Символ на кое царство е този силен и ужасен звяр?
  Рим.
  Гърция.
  Мидо-Персия.
  Вавилон.

 7. Относно зверовете, пророчеството от Даниил добавя: «Четвъртият звяр ще бъде четвъртото на света, което ще се различава от всички царства и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши. А за рога - те са царе, които ще се издигнат от това царство.» Според предсказанието, тази империя се разпаднала на части, които попаднали в ръцете на варварските народи.

 8. Към края на видението видяхме, че се появява нова сила, символизирана от малък рог: «пред който три от първите рогове се изкорениха.» В изпълнение на предсказаното тази сила унищожила три от десетте варварски племена. Моля, отбележете кое варварско племе не е било унищожено от малкия рог:
  Херули.
  Вандали.
  Бургунди.
  Остготи.

 9. Даниил 7 глава ни съобщава продължителността на управлението на малкия рог: «[Светиите] ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.» Този пророчески период е равен на:
  666 години.
  1260 години.
  1440 години.
  1600 години.

 10. Накрая, пророчеството от Даниил 7 глава ни разкрива как ще завърши тази поредица от земни царства: «А царството и владичеството, и величието на , които са под цялото небе, ще бъдат дадени на народа, които са на Всевишния. Чието царство е

Вашето име е:

Вашият е-майл:
(Моля, проверете дали сте вписали е-майла си вярно.)

Отговорете на въпроса:
3 + 4 =